Praktische informatie
Agenda
Nieuws

MAAND ARCHIEF

Groep 7-8

Groep 7-8


Handbaltoernooi groep 7-8

Handbaltoernooi groep 8
Wij hadden 11 april het handbaltoernooi gehad met groep 8.  We gingen naar de BonBoys. In ons team zaten 2 meisjes van groep 7 Larissa en Triska. We moesten de 1e wedstrijd tegen de Paus Joannes we hadden 4-0 verloren want de zaten 3 meisjes in die in de selectie zaten. De 2e wedstrijd moesten we tegen de Montessori en toen hadden we gewonnen met 2-0 dus we waren super blij. De 3e wedstrijd moesten tegen de kameleon en we hadden die ook gewonnen. En de laatste wedstrijd moesten we tegen Buurse en die hadden we ook gewonnen. Toen gingen we wachten op de uitslag. En kwam er een blooper want Mr. Thijs ging zeggen wie tegen wie moest van groep 7 en wij dachten dus zo van dat hij al de kwart finales op ging noemen en toen zei hij Ariëns en wij juichen maar toen zei hij nee Ariens het zijn de teams van groep 7. En toen naar even wachten werd de kwart finale bekent gemaakt en toen zaten we er net buiten heel jammer. Maar het was wel heel leuk! En toen gingen we weer naar huis.Geschreven door: Triska en Sanne (gr. 7-8)

Handbaltoernooi groep 7
Op woensdag 11 april was het handbaltoernooi. We gingen om 2 uur weg van school op weg naar de BonBoys. Toen we daar aankwamen konden we ons nog snel omkleden. We moesten naar veld 7 voor onze wedstrijden. We begonnen goed, de cirkelverdediging en aanval was sterk. We wonnen de eerste wedstijd met 5-0, de tweede wedstijd met 6-0. Toen hadden we twee wedstijden rust. Daarna moesten we weer twee wedstrijden. De derde wonnen we met 6-0 en de vierde met 5-1. We hadden alles gewonnen dus we waren door naar de kwartfinale die we hadden gewonnen met 2-0. Toen was de halve finale die hadden we helaas verloren met 2-0. We baalden allemaal. Daarna moesten we op de foto niemand keek echt blij. Na de foto gingen we weer naar huis.

Bezoek aan het Rode kruis: ‘Kind onder vuur’

10 april 2018

Wij gingen gisteren naar De Bouwmeester. We kregen daar les over Het Rode Kruis. Wij kregen bijvoorbeeld te horen hoe het rode kruis zijn werk deed, en hoe zij de mensen helpen. En daarna kregen we ook nog te horen wat wel en niet mag tijdens de oorlog. Je mag bijvoorbeeld geen raketten roekeloos de lucht in schieten en je mag ook geen landmijnen neerleggen je mag ook geen gifgasbommen gebruiken omdat dat ook schadelijk kan zijn voor de burgers. En  we kregen ook nog opdrachten, vier opdrachten waren luisteropdrachten met filmpjes er waren ook opdrachten die je moest lezen en zelfstandig maken. Er waren nog vier kinderen die vertelden op de filmpjes over hun leven in de oorlog.

Gemaakt door : Kaan & Bram (groep 7-8)

 


Bezoek aan de waterzuivering 20-3-2018


Waterles 13-3-2018

Vanmorgen heeft groep 7-8 een waterles gehad van Ton en Diny. Zij kwamen vanuit waterschap vechtstromen een waterles geven aan de leerlingen. Hartstikke bedankt voor deze les. De kinderen vonden het erg interessant. Volgende week zullen wij een bezoek brengen aan de waterzuivering in Hengelo.

 


Techniekochtend –> 6 februari ’18


Basketbaltoernooi groep 8 –> 29 januari ’18

 


Sinterklaas –> 5 december 2017

Gisteren was het weer zover. We hebben er een jaar naar uitgekeken. Sinterklaas werd gevierd. Alle kinderen hadden prachtige surprises gemaakt en gedichten geschreven. Top gedaan! Hieronder foto’s van de gezellige ochtend:

 


Bezoek Risk Factory groep 8       -> 6-11-2017


Stichting Halt

Er kwam een mevrouw van stichting Halt en die heette Noortje. Die leerde ons dingen over vrienden en hoe je met elkaar om moet gaan. De jongens kwamen op het idee om midden in de nacht naar een ander dorp te gaan om daar dingen te gaan slopen. Maar een jongen ging niet mee daardoor kwam hij niet in de problemen. Daar gingen ze een molentje en bloempotten slopen. De molen was een erfstuk van de meneer en mevrouw. Toen kwam de politie en de jongens werden naar het politiebureau gebracht. Daar moesten de jongens een paar dagen blijven. De ouders van de jongen waren erg geschrokken. We leerde ook nog dingen over groepsdruk. Zes kinderen moesten voor de klas een vragen beantwoorden. Maar op elk kaartje stond dat je het foute antwoord moest geven alleen op een kaartje stonden meerkeuze vragen.

Einde gemaakt door Benthe en Sophie


Kampfoto’s groep 8

Via de onderstaande link zijn de foto’s van het groep 8 kamp te bekijken….

https://myalbum.com/album/NYXh2yCwuM6M


Bezoek aan de Pancratiuskerk – Monumenten Klassendag 8-9-2017
Vrijdag 8 sep. zijn we naar de Pancratiuskerk in Haaksbergen geweest. En dat was heel interessant. De mensen die daar werken gaven antwoord op onze vragen en ze legde heel veel uit. Het was kleurrijk en heel groot. Er waren ook heel veel beelden van hout, die zagen eruit als Maria met Jezus. We zagen ook nog een beeld van Dr. Ariëns. Er was ook een kamertje waar kostbare dingen in de kluis lagen, en kleren die de mensen ook aandeden als ze bijvoorbeeld iemand gingen dopen. Ook zagen we nog mars en twix in de kluis  liggen.

Geschreven door: Evy en Sophie

Gouden weken – groepsregels opstellen   30-6-2017

CONTACT

Basisschool Dr. Ariëns
A. Brouwerstraat 4
7482 ZK Haaksbergen
Tel.: 053 - 572 20 12
Verstuur mail

facebook